הורות מודעת

מפגשי הורות מודעת

אני אוהבת לקרוא למפגשים שלנו ביחד "הורות מודעת" מכיוון שההורים לרוב מגיעים בעקבות איזשהו קושי עם הילד ותוך כדי המפגשים אנחנו מבינים ביחד על מה יושב הקושי גם של הילד וגם של ההורים, כאן מתחיל להתרחש תהליך קסום שבו ההורים עוברים תהליך של צמיחה והתפתחות ומגיעים למצב של חיבור עצמי ומודעות עצמית מה שעוזר בסופו של דבר להגיע לחיבור עמוק ואותנטי עם הילדים שלהם.

 המסע הזה שההורים בוחרים לעבור זהו מסע שבסופו של דבר מביא לריפוי של מערכות היחסים שלהם עם הילדים שלהם וריפוי של מערכת היחסים בינם לבין עצמם.

מתחת לכל התנהגות של כל אחד מאתנו יושבים רגשות וצרכים עמוקים שלא קיבלו מענה, ברגע שאנחנו מזהים את השורש ומצליחים להבין על מה יושבת ההתנהגות אנחנו יודעים איך לגשת לזה. במפגשים שלנו ההורים מקבלים כלים של איך להיות בהקשבה, בנוכחות ובחיבור עם הילדים דבר אשר מונע ריחוק, כעס, טריקת דלתות, הסתרות, שקרים ועוד…

בהורות מודעת אנחנו בונים קשר עם הילדים שלנו לטווח הרחוק, אין כאן קסמים, אין כאן שינוי דרסטי שמשנה את כל המשפחה אחרי מפגש אחד או שניים אלא מדובר בתהליך של הפנמה, של למידה ושל שינוי תדר במשפחה משיח שמרחיק, מאשים, מעניש, שיח שמשתמש בסנקציות ואיומים לשיח שמלמד חיבור, שיח פתוח, הקשבה ונוכחות על מנת שנוכל להגיע לגיל הבגרות עם ילדים שבוחרים לשתף אותנו, יודעים שאנחנו המקום הבטוח עבורם ומשאירים לנו דלת פתוחה לעולם הפנימי שלהם.

איך מתבצעים מפגשי הורות מודעת?

מפגשי הורות מודעות הם מפגשים שמתקיימים פעם בשבוע. יש להורים אפשרות לבחור סדרה של 3 מפגשים או 6 מפגשים (ההמלצה שלי זה 6 מפגשים כי זה תהליך שלוקח זמן ודורש סבלנות).

אנחנו מתחילים בלהבין את הדינמיקה המשפחתית, הדינמיקה הזוגית, חשוב לי להכיר את ההורים לעומק, להבין מה קורה בתוך המשפחה, איך ההתנהלות היום יומית, מה הקשרים בין האחים.

אני מבררת אם יש מחלות כרוניות מסוימות אצל הילד/ה מכיוון שזה יכול להעיד על קושי רגשי שנותן לנו רובד נוסף להבנה ולהעמקה.

אנו עושים תיאום ציפיות על מנת שאוכל להבין בדיוק מה הקושי ומה הצרכים והציפיות של ההורים מהתהליך שנעבור ביחד.

חשוב להבין שהמפגשים מבוססים על למידת שפה חדשה, המפגשים מבוססים על שינוי תפיסת התקשורת שהכרנו עד כה.

הרעיון זה ממש ללמוד איך תקשורת יכולה להרוס מערכות יחסים ולעומת זאת איך היא יכולה לרפא אותם.

אנחנו לומדים שפה שמרפאת מערכות יחסים, שפה שנקראת שפת הלב…

זה אומר לרדת מהאשמות, ביקורת, עונשים, איומים והשוואות ולהתחבר לרגע לעולם הרגשות של הילדים שלנו, להגיע לרובד של לב אל לב, להגיע למקום שהילדים מבינים שאנחנו המקום הבטוח עבורם, שאצלנו הם יכולים להרגיש בנוח להביא את כל קשת הרגשות.

כך נוצר חיבור אמיתי ועמוק בינינו לבינם ודרך זה אנחנו מלמדים אותם כלים להתחבר, לאהוב ולהכיר את עצמם לעומק.

ישנם מצבים מסוימים שבהם נשים לב לדפוסים או כאבים פיזיים ורגשיים אצל ההורים או אצל הילדים, במקרים כאלו לעתים אני אציע להכניס טיפולי רפלקסולוגיה על מנת לאפשר לשחרור וריפוי לקרות דרך הגוף הפיזי